logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsum. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctornisi elit consequat
Latest Posts
+387648592568
info@GOtravel.com
Top
 

28. POU DE GEL

Audioguia

28. POU DE GEL

per person
audioguia
Escolta l'audioguia

Es tracta d’un pou vertical cobert amb una cúpula de mitja esfera, té una obertura lateral situada per sota la volta, per tal de poder empouar i desempouar.

L’obertura dona cap al sud -tot i que normalment obren cap al nord- perquè al davant de la porta s’hi alça el turó sobre el qual hi ha el monestir, un turó que li dona ombra i el protegeix de la llum del sol.

El conjunt del pou està bastit amb pedra i morter.

No es coneixen dades relatives a aquest pou però pot ser una construcció del segle XVIII, període en el qual es generalitza la construcció d’aquestes estructures.

Tot i la manca de referències, hem de pensar que el pou de gel era explotat pel monestir, ja que el seu emplaçament és a tocar del monument.

La seva situació també pot venir donada per la proximitat al riu Arija, del qual podien extreure gel: es documenten casos en què es feien unes basses de poca profunditat per tal d’ajudar a glaçar l’aigua i així poder obtenir gel. També era habitual utilitzar neu premsada.

En qualsevol cas, els blocs de neu o gel s’empouaven protegint bé la part inferior, les parets i les diferents capes, amb gran quantitat de palla a fi d’aconseguir el millor aïllament possible. El transport, tant a l’hora d’empouar com quan es desempouava i es portava al lloc de destí final, es feia generalment amb animals i molt ben protegit amb sàrries i palla; a més, si era possible, es transportava de nit. L’ús del gel sobretot era destinat a la conservació d’aliments, però també a usos mèdics.

 • Serveis inclosos
  28. POU DE GEL
 • Serveis no inclosos
  S’accepten animals domèstics
  Terrassa
  Telèfon
  Ascensor
  Rentadora / bugaderia
  Saló de convencions
  Spa
  Llar de foc
  Barbacoa
  Parc infantil
  Jardí / zona verda
  Zona Wifi
  Aire condicionat
  Calefacció
  Televisió
  Assecador
  Planxa
  PIscina
  Pàrquing propi
  Lloc cèntric
  Servei esmorzar i dinar o sopar
  Accés persones amb mobilitat reduïda
  Pagament amb targeta de crèdit
  S’accepten animals d’ajuda / assistència
  Bar / Cafeteria
  Servei esmorzar